• 3 vērtīgas dabas receptes pret rudens vīrusiem

    Padomi
    Santa.lv
    Santa.lv
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Irina Green 27/Shutterstock.com
    Rudens lietavām un aukstumam sākoties, var lietot dažādus garšīgus organismu stiprinošus maisījumus – tie stiprinās imunitāti un pasargās no saaukstēšanās. Turklāt ir vienkārši pagatavojami!
    • Samaisa dzērvenes, ķiploku un medu – litru dzērveņu saspaida vai sablendē, sasmalcina 200 gramus ķiploku, pievieno pusglāzi medus.

    Taču proporcijas var arī mazliet atšķirties – kā nu kuram labāk garšo.

    Visu samaisa un tad ļauj sastāvdaļām pāris dienu sadraudzēties. Jāapēd pa ēdamkarotei trīsreiz dienā pirms ēšanas vismaz līdz novembrim vai – vēl labāk – līdz pat pavasarim.

    • Ja nepatīk ķiploki, var pagatavot maisījumu no dzērvenēm, medus, valriekstiem un žāvētām aprikozēm. Visas sastāvdaļas ņem vienādās attiecībās – pa glāzei.

    Valriekstus sasmalcina – var ielikt auduma maisiņā un saklapēt ar gaļas āmuriņu, var samalt gaļasmašīnā vai citā smalcinātājā.

    Aprikozes smalki sagriež, dzērvenes sablendē. Pieliek medu, samaisa un ļauj pāris dienu pastāvēt. Lieto pa vienai vai divām ēdamkarotēm dienā. Ideāla piedeva arī pie brokastu putras.

    Svarīgi! Abus šos maisījumus var variēt, piemēram, no rīta uzēst aprikožu gardumu ar riekstiem, dzērvenēm un medu, bet vakarā – ķiplociņu ar dzērvenēm!

    • Ja dārzā aug ehinācija, šis ir laiks, kad jāvāc un jākaltē tās saknes. Izrok, nomazgā un vītina, sagriež gabalos un žāvē. Tējai uz vienu vai divām tējkarotēm drogu uzlej glāzi verdoša ūdens un ļauj ievilkties aptuveni 20 minūtes vai ilgāk.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē