• 3 biežākie iemesli, kāpēc kāju sarauj krampis

    Padomi
    Santa.lv
    Santa.lv
    29. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: 220 Selfmade studio/Shutterstock.com
    Krampji ir no cilvēka gribas pilnīgi neatkarīgas lēkmjveida nepatīkamas sajūtas, kad muskuļi pēkšņi tiek sarauti un kustības ir ierobežotas – tu vairs nevari iztaisnot kāju vai roku, vai pirkstus. Krampji parasti iemetas kāju vai roku posmos starp divām locītavām, kuras savieno muskulis.

    Biežāk krampis sarauj tieši kāju. Par laimi, tiem nekādu ļaunu seku nav. Joprojām nav līdz sīkākajai niansei izpētīts, kāpēc mūs šī liksta vispār piemeklē, taču parasti krampji rodas šādos gadījumos.

    • Ja cilvēks ikdienā par maz dzer ūdeni

    Nepietiekama šķidruma uzņemšana ir visbiežākais krampju rašanās cēlonis. Turklāt nepietiekama dzeršana saistās arī ar minerālvielu (magnija, kālija un kalcija) trūkumu organismā Tātad – ir jādzer vairāk!

    • Ja ir kādas kaites

    Krampjus novēro, piemēram, ja ir slims vairogdziedzeris, arī cukurslimība. Turklāt – jo vecāks cilvēks, jo krampji piemeklē biežāk.

    Tāpat krampjus novēro arī tad, ja ir asinsvadu kaites.

    Ja ir paplašinātas kāju vēnas un vēl krampji, ieteicams pasmērēt tās vietas ar kādu no vēnām domātajiem preparātiem. Tie uzlabos venozo atteci un tādējādi arī mazinās krampjus. Noteikti vērts aprunāties ar ģimenes ārstu, kurš ieteiks, ko darīt tālāk.

    • Ja lieto medikamentus

    Piemēram, ir urīndzenošas zāles, kas izdzen no organisma kālija sāļus, ķermenim tā sāk trūkt, un rodas muskuļu krampji. Urīndzenoši līdzekļi ļoti bieži tiek nozīmēti kombinācijā ar medikamentiem pret augstu asinsspiedienu un ja ir sirds mazspēja.

    Tāpēc, kad lieto šos urīndzenošos līdzekļus, vajadzētu vairāk ēst kāliju saturošus produktus – banānus, kartupeļus, žāvētas plūmes, aprikozes, rozīnes.

    Kartupeļus vārot, kopā ar šķidrumu tiek nolieti arī visi labie kālija sāļi, tāpēc labāk būtu kartupeļus cept vai vārīt zupās.

    Kā uzreiz pieveikt krampi?

    • Par spīti sāpēm, krampja sarautā vieta jāmēģina izkustināt, iztaisnot, izmasēt.
    • Krampja sarautajā vietā vari iemasēt arī kādu pretsāpju gelu. Aptiekās pieejami kādi divdesmit, piemēram, Dolobene, Diclac, Voltaren, Dolmen…

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē