• 17 iemesli, kāpēc tev jāēd kabači!

    Padomi
    Vija Stepiņa-Baikova
    Vija Stepiņa-Baikova
    22. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Joki par kaimiņiem un kabačiem jau teju folklorizējušies – droši vien arī tu kādu video vai ierakstu sociālajos tīklos esi redzējis. Kā zināms, katrā jokā ir deva patiesības. Lūk, iemesli, kāpēc tev vajadzētu tikt pie kabačiem un gardu muti tos notiesāt!
    1. Gremošanas veicināšana: kabačos esošās šķiedrvielas uztur veselīgu gremošanas sistēmu, veicinot regulāru zarnu kustību un novēršot aizcietējumus.
    2. Asinsspiediena regulēšana: kabači ir labs kālija avots – tas palīdz regulēt asinsspiedienu. Veselīga asinsspiediena līmeņa uzturēšana var veicināt vispārējo sirds veselību un mazināt insulta risku.
    3. Antioksidantu avots: kabači satur antioksidantus, piemēram, C vitamīnu un bēta karotīnu, kas palīdz neitralizēt kaitīgos brīvos radikāļus organismā un samazina oksidatīvo stresu. Tas var potenciāli samazināt hronisku slimību risku un veicināt vispārējo labsajūtu.
    4. Acu veselība: kabačos esošais bēta karotīns organismā tiek pārveidots par A vitamīnu, kas ir būtisks labas redzes un vispārējās acu veselības saglabāšanai.
    5. Kaulu veselība: kabačos ir K vitamīns, kas ir svarīgs kaulu veselībai, jo veicina kalcija uzsūkšanos un kaulu mineralizāciju.
    6. Pretiekaisuma īpašības: kabači satur dažādus pretiekaisuma savienojumus, kas var palīdzēt mazināt iekaisumu organismā un, iespējams, mazināt tā simptomus.
    7. Ādas veselība: kabaču antioksidanti kopā ar ūdeni var palīdzēt uzturēt veselīgu un mirdzošu ādu, veicinot mitrināšanu un cīnoties pret brīvajiem radikāļiem.
    8. Vēža profilakse: kabaču antioksidantiem un fitoelementiem var būt potenciāla pretvēža iedarbība, neitralizējot brīvos radikāļus un stiprinot ķermeņa dabiskos aizsardzības mehānismus.
    9. Zarnu veselība: kabačos esošās uztura šķiedrvielas var darboties kā prebiotikas, veicinot labvēlīgo zarnu baktēriju augšanu un uzturot veselīgu zarnu mikrobiomu.
    10. Samazināts sirds un asinsvadu slimību risks: šķiedrvielu, kālija un antioksidantu kombinācija kabačos var kopīgi veicināt sirds veselību un samazināt sirds un asinsvadu slimību risku.
    11. Nervu sistēmas atbalsts: kabači satur B vitamīnus, tostarp B6 un folātus, kas ir svarīgi pareizai nervu sistēmas darbībai.
    12. Asins recēšana: K vitamīns kabačos ir būtisks pareizai asins recēšanai, palīdzot novērst pārmērīgu asiņošanu un veicinot brūču dzīšanu.
    13. Veselīgi mati: kabačos esošie vitamīni un minerālvielas veicina matu augšanu un veselību.
    14. Asinsrites veselība: dzelzs saturs kabačos veicina sarkano asins šūnu veidošanos un vispārējo asinsriti.
    15. Locītavu veselība: kabačos esošo savienojumu pretiekaisuma īpašības var atvieglot locītavu sāpes un artrīta simtomus.
    16. Hormonu regulēšana: kabačos esošās barības vielas, tostarp cinks, var veicināt hormonu līdzsvaru un pareizu darbību.
    17. Anēmijas mazināšana: dzelzs un B12 vitamīns var palīdzēt cīņā ar anēmiju un tās profilaksē.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē