• 16 iemesli, kāpēc tev jāēd gailenes!

    Padomi
    Vija Stepiņa-Baikova
    Vija Stepiņa-Baikova
    6. augusts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Lesya Dolyuk/Shutterstock.com
    Vai maz ir latvieši, kas vasarā ne reizes nav ēduši gaileņu mērci? Man jau arī tā šķiet, ka tādu nav nemaz tik daudz. Gailenes ir brīnišķīgs produkts, ko tiešām vērts iekļaut savā uzturā! Ja esi starp tiem, kas nav īsti pārliecināti, varbūt šie 16 argumenti palīdzēs beidzot saņemties un doties sēņu medībās.
    1. Bagātas ar vitamīniem: augsts A, C, D vitamīnu un B grupas vitamīnu saturs, kas veicina un palīdz saglabāt vispārējo veselību.
    2. Antioksidantu krātuve: satur antioksidantus, kas palīdz aizsargāt šūnas no brīvo radikāļu bojājumiem.
    3. Pretiekaisuma līdzeklis: dabiskie pretiekaisuma savienojumi palīdz mazināt iekaisumu organismā.
    4. Acu veselība: augsts bēta karotīna un A vitamīna līmenis gailenēs palīdz saglabāt labu redzi un acu veselību.
    5. Uzlabo kognitīvo funkciju:  B grupas vitamīni un antioksidanti veicina smadzeņu veselību un darbību.
    6. Uzlabo ādas veselību: A vitamīns un antioksidanti palīdz uzturēt veselīgu, jauneklīgu ādu.
    7. Veicina kaulu veselību: D vitamīns gailenēs veicina kalcija uzsūkšanos, stiprinot kaulus.
    8. Stimulē gremošanu: augstais šķiedrvielu saturs uzlabo gremošanu un veicina regulāru zarnu kustību.
    9. Sirds un asinsvadu veselība: gailenes ir bagātas ar kāliju, kas palīdz regulēt asinsspiedienu un atbalsta sirds veselību.
    10. Veselīgi mati: A un D vitamīns stimulē veselīgu matu augšanu.
    11. Aizsargā pret vēzi: antioksidanti un citi savienojumi var palīdzēt samazināt noteiktu vēža veidu risku.
    12. Veicina vielmaiņu: barības vielas gailenēs aktivizē vielmaiņas funkcijas.
    13. Samazina holesterīna līmeni: šķiedrvielas gailenēs var palīdzēt samazināt holesterīna līmeni asinīs.
    14. Uzlabo garastāvokli: B grupas vitamīni un magnijs palīdz uzlabot garastāvokli un samazina depresijas simptomus.
    15. Bagātas ar olbaltumvielām: labs augu izcelsmes olbaltumvielu avots, kas ir sevišķi svarīgi veģetāriešiem un vegāniem.
    16. Palēnina novecošanu: antioksidanti un pretiekaisuma īpašības var palīdzēt palēnināt novecošanas procesus.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē