- Bagātas ar uzturvielām: plūmes ir labs būtisku uzturvielu avots, piemēram, vitamīni (C , K , A vitamīns), minerālvielas (kālijs, magnijs) un šķiedrvielas.
- Antioksidantu spēks: plūmes satur antioksidantus, piemēram, fenola savienojumus un C vitamīnu, kas palīdz neitralizēt kaitīgos brīvos radikāļus organismā un palēnināt novecošanas procesus.
- Gremošanas sistēmas veselība: šķiedrvielas veicina gremošanu un var novērst vai atvieglot aizcietējumus.
- Kaulu veselība: K vitamīns veicina kaulu veselību un stimulē kaulu mineralizāciju.
- Sirds veselība: plūmēs esošais kālijs palīdz regulēt asinsspiedienu un veicina vispārējo sirds un asinsvadu veselību.
- Acu veselība: A vitamīns un bēta karotīns plūmēs veicina acu veselību un palīdz aizsargāt pret vecuma radītu makulas deģenerāciju.
- Zarnu veselība: plūmes satur prebiotisko šķiedrvielu, kas veicina labvēlīgo zarnu baktēriju augšanu.
- Samazināts insulta risks: uzturs, kas bagāts ar kāliju, ir saistīts ar mazāku insulta risku, un plūmes ir labs kālija avots.
- Uzlabota asinsrite: dzelzs saturs plūmēs veicina veselīgu asinsriti.
- Muskuļu veselība: kālijs plūmēs stimulē muskuļu darbību un veicina to atjaunošanos.
- Kolagēna ražošana: C vitamīns ir ļoti svarīgs kolagēna sintēzei, palīdzot ādas elastībai un locītavu veselībai.
- Locītavu veselība: plūmēs esošie antioksidanti un pretiekaisuma savienojumi var palīdzēt mazināt locītavu sāpes un iekaisumu.
- Vairogdziedzera veselība: joda saturs plūmēs var veicināt veselīgu vairogdziedzera darbību.
- Pret augstu asinsspiedienu: kālijs un bioaktīvie savienojumi plūmēs var palīdzēt pazemināt asinsspiedienu.
- Samazināts žultsakmeņu risks: regulāra plūmju lietošana var palīdzēt samazināt žultsakmeņu attīstības risku
15 iemesli, kāpēc tev jāēd plūmes!
