- Bagātas ar uzturvielām: plūmes ir labs būtisku uzturvielu avots, piemēram, vitamīni (C , K , A vitamīns), minerālvielas (kālijs, magnijs) un šķiedrvielas.
- Antioksidantu spēks: plūmes satur antioksidantus, piemēram, fenola savienojumus un C vitamīnu, kas palīdz neitralizēt kaitīgos brīvos radikāļus organismā un palēnināt novecošanas procesus.
- Gremošanas sistēmas veselība: šķiedrvielas veicina gremošanu un var novērst vai atvieglot aizcietējumus.
- Kaulu veselība: K vitamīns veicina kaulu veselību un stimulē kaulu mineralizāciju.
- Sirds veselība: plūmēs esošais kālijs palīdz regulēt asinsspiedienu un veicina vispārējo sirds un asinsvadu veselību.
- Acu veselība: A vitamīns un bēta karotīns plūmēs veicina acu veselību un palīdz aizsargāt pret vecuma radītu makulas deģenerāciju.
- Zarnu veselība: plūmes satur prebiotisko šķiedrvielu, kas veicina labvēlīgo zarnu baktēriju augšanu.
- Samazināts insulta risks: uzturs, kas bagāts ar kāliju, ir saistīts ar mazāku insulta risku, un plūmes ir labs kālija avots.
- Uzlabota asinsrite: dzelzs saturs plūmēs veicina veselīgu asinsriti.
- Muskuļu veselība: kālijs plūmēs stimulē muskuļu darbību un veicina to atjaunošanos.
- Kolagēna ražošana: C vitamīns ir ļoti svarīgs kolagēna sintēzei, palīdzot ādas elastībai un locītavu veselībai.
- Locītavu veselība: plūmēs esošie antioksidanti un pretiekaisuma savienojumi var palīdzēt mazināt locītavu sāpes un iekaisumu.
- Vairogdziedzera veselība: joda saturs plūmēs var veicināt veselīgu vairogdziedzera darbību.
- Pret augstu asinsspiedienu: kālijs un bioaktīvie savienojumi plūmēs var palīdzēt pazemināt asinsspiedienu.
- Samazināts žultsakmeņu risks: regulāra plūmju lietošana var palīdzēt samazināt žultsakmeņu attīstības risku
15 iemesli, kāpēc tev jāēd plūmes!
Padomi
30. jūlijs
Komentēt
Plūmes ir viens lielisks produkts, jo sevišķi, ja nākušas no Latvijas dārziem. Lūk, brīnišķīgi iemesli, kāpēc ir īstais laiks noēsties šos augļus un sasmelties to labumus!