- Bagāti ar uzturvielām: rabarberi ir bagāti ar būtiskiem vitamīniem un minerālvielām, tostarp K vitamīnu, C vitamīnu, kalciju, kāliju un mangānu.
- Augsts šķiedrvielu saturs: rabarberi ir lielisks šķiedrvielu avots, kas veicina gremošanu un palīdz novērst aizcietējumus.
- Antioksidanta īpašības: tas satur vērtīgos antioksidantus, piemēram, antocianīnus un polifenolus, kas palīdz aizsargāt organismu no oksidatīvā stresa un samazina hronisku slimību risku.
- Sirds veselība: rabarberos esošās šķiedrvielas un antioksidanti var palīdzēt pazemināt holesterīna līmeni, līdz ar to samazinot sirds slimību risku.
- Kaulu veselība: rabarberi ir bagāti ar K vitamīnu un kalciju, tādējādi veicinot kaulu veselību un var palīdzēt novērst, piemēram, osteoporozi.
- Asinsspiediena regulēšana: rabarberos esošais kālijs palīdz regulēt asinsspiediena līmeni, samazinot hipertensijas risku.
- Gremošanas veselība: rabarberos esošās šķiedrvielas veicina veselīgu gremošanas sistēmu, stimulējot regulāru zarnu kustību un novēršot gremošanas problēmas.
- Pretiekaisuma iedarbība: dažiem vielu savienojumiem rabarberos piemīt pretiekaisuma īpašības, kas var palīdzēt samazināt iekaisumu organismā un atvieglot iekaisuma simptomus.
- Stiprāka imunitāte: C vitamīna saturs rabarberos veicina veselīgu imūnsistēmu, palīdzot organismam cīnīties ar infekcijām un slimībām.
- Detoksikācija: rabarberi satur dabiskus savienojumus, kas stimulē aknu darbību, veicinot detoksikāciju jeb kaitīgo atliekvielu izvadi no organisma.
- Ādas veselība: rabarberos esošie antioksidanti palīdz aizsargāt ādu no brīvo radikāļu radītajiem bojājumiem, veicinot veselīgāku ādu un, iespējams, aizkavējot novecošanas pazīmes.
- Acu veselība: A vitamīna rabarberos veicina acu veselību un var palīdzēt novērst ar vecumu saistītas redzes problēmas.
12 iemesli, kāpēc tev jāēd rabarberi!
Padomi
13. maijs
Komentēt
Rabarberi ir brīnišķīgi ne tikai plātsmaizēs un ķīseļos! Lai arī tie ir skābi, ieteicams tagad, rabarberu laikā, šad tad nograuzt pa kādam kātam, jo tajos ir vitamīni, minerālvielas, šķiedrvielas, kas pat ļoti pozitīvi ieketmē kopējo veselību.