- Bagāta ar antioksidantiem: šokolāde, īpaši tumšā šokolāde, satur daudz antioksidantu, piemēram, flavonoīdus un polifenolus, kas palīdz cīnīties ar oksidatīvo stresu.
- Sirds veselība: šokolādes flavonoīdi uzlabo asinsriti, var palīdzēt samazināt asinsspiedienu un sirds slimību risku.
- Uzlabo smadzeņu darbību: šokolāde var uzlabot kognitīvās funkcijas, koncentrēšanās spējas un atmiņu, jo aktivizējas asins plūsma smadzenēs.
- Garastāvokļa uzlabotāja: šokolāde stimulē endorfīnu un serotonīna veidošanos, kas var uzlabot garastāvokli un mazināt depresijas simptomus.
- Ādas veselība: šokolādes antioksidanti aizsargā ādu no UV bojājumiem un uzlabo ādas mitrumu un tekstūru.
- Svara kontrole: gabaliņš tumšās šokolādes var palīdzēt kontrolēt apetīti un samazināt tieksmi našķoties, jo tā ir sātīga un vienlaikus sniedz apmierinājumu, ko gūstam, apēdot kādu našķi.
- Uzlabo asins plūsmu: šokolāde uzlabo asinsriti, veicinot asinsvadu paplašināšanos.
- Samazina insulta risku: regulāra, taču dozēta tumšās šokolādes lietošana var samazināt insulta risku, jo uzlabojas asins plūsma un pazemināts asinsspiediens.
- Sniedz enerģiju: šokolāde satur kofeīnu un teobromīnu, kas var paaugstināt enerģijas līmeni un mazināt nogurumu.
- Kaulu veselība: šokolādē esošais kalcijs un magnijs palīdz uzturēt stiprus un veselus kaulus.
- Samazina vēža risku: šokolādes antioksidanti var palīdzēt aizsargāt šūnas no bojājumiem, kuri var izraisīt vēzi.
11 iemesli, kāpēc tev jāēd šokolāde!
Padomi
27. oktobris
Komentēt
Lai arī ierasts, ka šokolādi uzskata par vislielāko biedu un bubuli, tā gluži nav. Tumšā šokolāde, lietota saprātīgos daudzumos, var sniegt organismam gana daudz laba un vērtīga. Galvenais – izvēlēties šokolādi ar maksimāli augstu kakao saturu.