- Ēd pareizā secībā (jāsāk ar šķiedrvielām, tad kārta olbaltumvielām un taukiem, cieti un cukuru atstājot beigām).
- Sāc katru ēdienreizi ar zaļumiem (spināti, redīsi, rukola, brokolis utt.).
- Pārtrauc skaitīt kalorijas (nav jēgas).
- Izlīdzini brokastu glikozes daudzumu (pārliecinies, vai tavā brokastu šķīvī ir olbaltumvielas).
- Ēd, kuru cukuru gribi, – tie visi ir vienādi (arī medus, brūnais cukurs un saldinātāji).
- Našķu vietā izvēlies desertu (lai nākamās 4 stundas būtu brīvas no ēšanas).
- Pirms ēd, pasniedzies pēc etiķa (liela glāze ūdens + ēdamkarote ābolu etiķa, ne stiprāka par 5 %, bet… ārsti saka – ne visiem tas der).
- Pēc ēšanas izkusties (kaut vai 30 pietupieni).
- Ja jau našķoties, tad labāk ar sāļajiem našķiem (ābola šķēle ar sieru; šķiņķa šķēle, mīksti vārīta ola ar sāli un pipariem).
- Uzvelc kaut ko mugurā ogļhidrātiem (pievieno cietei un cukuram klāt taukus, olbaltumvielas vai šķiedrvielas, auzu putrai – riekstus).
AVOTS: Džesija Inčauspija Glikozes revolūcija (Zvaigzne ABC).
Sarunu ar endokrinoloģi Ilzi Konrādi un grāmatu izdevēju Viju Kilbloku par «Glikozes revolūciju» un tās iedarbīgumu lasi digitālajā žurnālā SANTA+!