Iemarinē cūkas fileju. Diviem apelsīniem plāni nogriež mizu – tā, lai ir bez baltā mīkstuma, – un smalki sakapā. No visiem apelsīniem izspiež sulu, pievieno sakapāto apelsīna mizu, sojas mērci, plānās ripiņās sagrieztus ķiplokus, piparus, rozmarīnu un samaisa marinādi. No cūkas filejas notīra cīpslas un liek marinēties uz 3–12 stundām.
Izsautē kāpostus. Pārlej tos ar verdošu ūdeni un vāra, līdz mīksti, tad nospiež lieko šķidrumu. Pannā karamelizē cukuru (uz sausas pannas uzber cukuru, pievieno divus pilienus ūdens, un, nemaisot ar karoti, bet kratot pannu, lēnām vēro, kā cukurs karamelizējas). Pielej 100 ml verdoša ūdens (nekādā gadījumā aukstu!) un maisa, līdz iegūst vienmērīgu masu, tad pievieno sviestu un izkausē. Apcep šajā masā sagrieztus sīpolus, pieliek garšvielas, kāpostus un pasautē uz lēnas uguns vēl 5 minūtes.
Kārtīgi nomazgā kartupeļus un ietin divās folijas kārtās. Liek uz cepamplāts un uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos cep 60 minūtes.
Nelielā katliņā ielej saldo krējumu, liek uz nelielas uguns, pievieno sinepes un sojas mērci. Maisot vāra, līdz mērce kļūst mazliet biezāka. Ja gribas pikantāku, pielej vēl sojas mērci.
Uzkarsē pannu, no marinādes izņem cūkas fileju un papīra dvielī nosusina. Gaļu uz lielas uguns apcep no visām pusēm brūnu, tad noliek maliņā, lai padziest. Apceptajai cūkas filejai aptin apkārt bekonu visā garumā. Cepties var likt tad, kad viesi jau ieradušies – uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos cep 15 minūtes. Kad fileja gatava, tā jānoliek maliņā, lai mazliet atpūšas, tikmēr servē šķīvjus – uz katra lej mērci, liek augšpusē iegrieztu kartupeli mundierī, iegriezumā iespiež sviesta pikuci un sautētos kāpostus. Tad sagriež šķēlēs cūkas fileju un pasniedz ciemiņiem.