- Sviestu ar brūno cukuru saputo, pa vienai pieputo klāt olas.
- Sajauc abu veidu miltus un cepamo pulveri, pamīšus ar apelsīnu sulu pa daļām iemaisa putojumā.
- Pievieno arī lielāko daļu riekstu, nedaudz atliekot kūkas pārbēršanai.
- Mīklu lej ietaukotā un ar miltiem izkaisītā apaļā 20 cm veidnē ar caurumu vidū. Ja tāda nav, caurumu var radīt, veidnes vidū novietojot glāzi vai kādu citu apaļu trauku ar nelielu diametru.
- Tad veidni pilda ar mīklu.
- Kūku cep krāsnī 180 grādu temperatūrā 45–50 minūtes.
- Gatavību pārbauda, kūkā iedurot koka irbulīti. Ja, izvilkts ārā, tas ir tīrs, kūka gatava.
- Brīdi padzesē veidnē, tad no tās izgāž un atdzesē.
- Pagatavo glazūru, pūdercukuram pievienojot pavisam nedaudz piena, lai izveidojas pārlaistāmas konsistences maisījums.
- To ar karoti pārtecina kūkai, pārber atliktos riekstus un noliek apžūt.
- Sagriež gabalos.
Piknika kanēļkūka ar pekanriekstiem
Kūkas
22. novembris, 2019
Komentēt
Kanēļkūka gardām brīvdienu brokastīm vai launagam.