- Biezpienu saberž, lai tas nebūtu graudains, vai sablendē, liekot kopā visas sastāvdaļas, izņemot miltus un cepamo pulveri; tad piesijā miltus un cepamo pulveri un labi samīca stingrā mīklā. Ja vajag, piesijā vēl miltus. Ar mīklu izklāj mazas, viegli ietaukotas groziņu veidnītes un, kamēr gatavo pildījumu, liek ledusskapī.
- Pildījumam sakuļ olu ar krējumu un sinepēm, iemaisa gabaliņos sagrieztus kaltētos tomātus, sasmalcinātas bazilika lapiņas un pēc garšas sāli un piparus. Ar masu pilda groziņu mīklu veidnītēs, katrai virsū liek ķirštomāta pusīti, piciņu pesto un uzber nedaudz ciedru riekstu. Veidnītes liek krāsnī, 180 grādu temperatūrā groziņus cep aptuveni 30 minūtes gatavus. Atdzesētus, izņemtus no veidnītēm var izgreznot ar pētersīļu lapiņām.
Pikantie sāļie groziņi ar ceptu pildījumu
Sāļās uzkodas
6. maijs, 2021
Komentēt
Šie pikantie groziņi labi garšos gan piknikā, gan arī uzņemot viesus! Eleganti un viegli pagatavojami!