Maizi sagriež nelielos gabaliņos, izklāj pannā uz cepamā papīra, pārslaka ar kaltēto tomātu konservu eļļu, liek krāsnī, 250 grādu temperatūrā, apgrozot apgrauzdē. Sausā pannā apgrauzdē arī ciedru riekstus. Atdzesē. Tomātiņus pārgriež uz pusēm, sīpolu sagriež pusriņķīšos, kaltētos tomātus izņem no eļļas un sagriež salmiņos. Visus grauzdētos un sagrieztos produktus liek kopā, pievieno arī rukolu.
Pagatavo mērci, sajaucot balzametiķi ar medu, citrona sulu, 6 – 7 ēdamkarotēm kaltēto tomātu konservu eļļas, saberztu ķiploku, pēc garšas pievienojot sāli un piparus. Mērci pārlej salātiem, viegli iemaisa, liek salātu traukā, pārkaisa ar skaidiņās sadrāztu sieru un bazilika lapiņām.