1. Biezpienu samaļ, izberž caur sietu vai sablendē.
2. Biezpienā pa vienai iemaisa olas.
3. Liek klāt un iemaisa krējumu.
4. Sviestu ar cukuru un vanilīncukuru silda uz lēnas uguns, pierīvē citrona miziņu.
5. Pakāpeniski liek klāt ar krējumu un olām sajaukto biezpienu, visu laiku ar koka karoti apmaisot.
6. Līdzko masa ir kļuvusi karsta un šķidra, bet vēl nav uzvārījusies, karsēšanu pārtrauc, to nedrīkst pārkarsēt un uzvārīt!
7. Mandeles pārlej ar vārošu ūdeni, patur 5 minūtes, tad ūdeni nolej un mandelēm viegli noņem miziņas.
8. Mandeles sakapā, žāvētos augļus, sukādes sagriež sīkāk.
9. Sagrieztos produktus iemaisa uzkarsētajā biezpiena masā. Masu, reizēm apmaisot, atdzesē. Labāk to atstāt vēsumā līdz nākamajai dienai. Ja masa nebūs pietiekami atdzesēta, tā izteicēs sūkalās.
10. Atdzesēto masu vēlreiz izmaisa, liek ar marlīti izklātā veidnē, uzliek slogu, noliek vēsumā līdz nākamajai dienai. Ja veidne ir, piemēram, bļodiņa, no kuras sūkalas nevar notecēt, sloga vietā uzliekot šķīvīti, bļodiņu apgriež ar dibenu uz augšu uz pamatnes, kur sūkalas var notecēt.
ATCERIES! Pashu, īpaši vārīto pashu, gatavo vismaz dienu vai divas iepriekš, lai liekais šķidrums notecētu un pasha iegūtu pievienoto žāvēto augļu, sukāžu un garšvielu garšu.