Sastāvdaļas:
Sastāvdaļas
- 200 g sviesta
- 200 g brūnā cukura (var lietot balto)
- 1 ēdamkarote medus
- 4 olas
- 300-350 g miltu
- 50 g mandeļu
- 50 g sukāžu
- 500 g žāvētu augļu (rozīnes, aprikozes, dzērvenes)
- 75 g portvīna
- pustējkarote kanēlis
- 750 g marcipāna masas
- 3-4 ēdamkarotes aprikožu ievārījuma
- šķipsniņa sāls
- citrona un apelsīna miziņa
Marcipāna masa
- 300 g smalki samaltu mandeļu bez mizas
- 400 g pūdercukura
- 1 ola
- 1 olas dzeltenums
- nedaudz ruma
- Visu labi samīca, pievienojot rumu tik daudz, lai izveidojas veltnējama masa.
PADOMS!
Lai veltnējot marcipāns neliptu pie pamatnes un veltņa, to pārkaisa ar pūdercukuru.