- Paipalu olas liek uzvārītā ūdenī, vāra divas minūtes, atdzesē un noloba.
- Kūpināto bekonu sasmalcina, pievieno maltai cūkgaļai kopā ar sāli, pipariem un šķipsniņu Kajennas piparu, labi samīca.
- Sadala astoņās vienādās daļās, izplacina un katrā ietin pa oliņai, cieši aizspiež.
- Sagatavo trīs traukus – vienu ar sakultām vistu olām, otru ar miltiem, trešo ar rīvmaizi.
- Gaļas bumbiņas apviļā vispirms miltos, tad olās, pēc tam rīvmaizē, tad no jauna olās un vēlreiz rīvmaizē.
- Bumbiņas uz 30 minūtēm ieliek ledusskapī.
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādu temperatūrai. Dziļā pannā uz plīts sakarsē lielu daudzumu eļļas. Bumbiņas apgrozot apcep no visām pusēm, liek cepeškrāsnī un cep vēl piecas minūtes.
- Pasniedz ar majonēzi, kas sajaukta ar sinepēm, pēc garšas pievienojot sāli un piparus.
Kraukšķīgās paipalu olas skotu gaumē
Paipalu olas
14. augusts, 2019
Komentēt
Paipalu olas skotu gaumē būs lieliska uzkoda gan piknikā, gan iederēsies smalkā svētku mielastā.