Ar pastilām:
6–7 lielās Marshmallow pastilas sagriež mazākos gabaliņos, iemaisa šokolādes masā tā, lai, pastilām kūstot, veidotos marmora raksts, izlej un nolīdzina.
Ar žāvētiem augļiem:
Pusglāzi sīki sagrieztu žāvētu augļu (aprikozes, plūmes, dzērvenes u. c.) iemaisa šokolādes masā, izlietu nolīdzina, uzber vēl nedaudz sasmalcinātu augļu un piespiež.
Ar cepumiem:
4 cepumus Selga (var ņemt arī citus) sadrupina gabaliņos, iemaisa šokolādes masā, izklāj uz cepampapīra, sadrupina vēl 2 cepumus, pārkaisa un nedaudz piespiež.
Ar mandelēm vai riekstiem:
Biezajā masā iemaisa 100 g rupji sakapātu mandeļu vai riekstu, daļu atstājot virsai. Masu izlej, nolīdzina un pārkaisa ar atstātajām mandelēm, piespiež.
Noderīgi:
● Ja iebiezinātā piena un sviesta masa būs par maz savārīta, konfektes iznāks pārāk mīkstas un staipīgas, būs grūti sagriežamas. Ja savārīsies par daudz, tās būs cietas.
● Pēc vēlēšanās iemaisot biezajā masā dažādas piedevas – pirms tā izlieta un sastingusi – vari iegūt dažādas mīkstās šokolādes variācijas.