• Burkānu un biezpiena plātmaize ar zemenēm

    Kūkas
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    28. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Burkānu un biezpiena plātsmaize ar zemenēm
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Burkānu un biezpiena plātsmaize ar zemenēm
    Garšīga, gaisīga, veselīga un viegli pagatavojama burkānu un biezpiena plātsmaize.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    30m
    Pagatavošana
    1st
    Kopējais laiks
    1st 30m

    Burkānu sarīvē sīkās skaidiņās. Olu sakuļ ar brūno cukuru, sāli un eļļu, iemaisa kviešu miltus, kas sajaukti ar mandeļu miltiem, pievieno arī cepamo pulveri un kanēli. Mīklu ieklāj ietaukotā vai ar cepampapīru izklātā 17 × 25 cm lielā cepampannā vai veidnē ar augstām malām. Visu virsmu pārklāj ar zemeņu pusītēm. Visam pāri liek saldu biezpiena masu. To pagatavo, biezpienam pievienojot iebiezināto pienu, olas, vaniļas cukuru un visu sablendējot, iemaisa cieti. Veidni liek krāsnī, 180 grādu temperatūrā cep 60 minūtes. Plātsmaizi veidnē atdzesē, tad no tās izņem un uz dažām stundām vai uz nakti liek ledusskapī. Atvēsinātu sagriež gabalos.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē