- Olām atdala dzeltenumus, tos sakuļ ar 40 gramiem cukura un miltiem, pievieno pienu, labi izmaisa, lai nav kunkuļu.
- Maisījumu liek uz mazas uguns un lēni karsē, nepārtraukti maisot, līdz krēms sabiezē.
- Noņem no uguns, iemaisa vaniļas ekstraktu un atdzesē.
- Saputo saldo krējumu un uzmanīgi iemaisa atdzesētajā krēmā.
- Plānu kārtiņu krēma klāj karstumizturīgā stikla traukā, virsū citu pie cita kārto mandeļu cepumus; var izmantot arī citus cepumus pēc patikas un iespējām.
- Virs cepumiem kārto viena banāna šķēlītes un visu pārklāj ar pusi krēma.
- Atkārto visu vēlreiz, nobeidzot ar krēma kārtu.
- Olu baltumus ar šķipsniņu sāls stingri saputo.
- Turpinot putošanu, pa daļām ber klāt atlikušo cukuru un puto, līdz masa ir vijīga un gluda.
- Masu ar lielu karoti liek pa virsu pudiņam, virspusi apzināti izveidojot reljefu.
- Trauku uz piecām minūtēm liek krāsnī 210 grādu temperatūrā, līdz reljefa virsotnītes kļūst brūnas.
Banānu pudiņš
Pudiņi
27. janvāris, 2021
Komentēt
Recepte banānu sezonai. Gaisīgs, maigs un eksotisks – lielisks deserts ziemas vakaram!