• Līgo svētku plātsmaize

    Plātsmaize
    Daina Lapiņa
    18. jūnijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Andrejs Nikiforovs
    Pagatavo gardo plātsmaizi ar rabarberiem un zemenēm.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    30m
    Pagatavošana
    40m
    Kopējais laiks
    1st 10m
    1 vērtējums
    5/5

    Mīkstu sviestu ar brūno cukuru un vaniļas cukuru saputo, klāt pieputo istabas temperatūrā paturētu olu. Iemaisa krējumu un ar cepamo pulveri sajauktus kviešu un mandeļu miltus. Mīklu ieklāj 20 × 30 cm lielā ietaukotā un ar miltiem izkaisītā cepampannā, nolīdzina. Rabarberus (pēc patikas mizotus vai nemizotus) sagriež gabaliņos, arī zemenes pārgriež uz pusēm vai vairākās daļās. Pusi rabarberu un zemeņu pārber mīklai un viegli iespiež tajā, otru daļu vienmērīgi pārber un viegli pārkaisa ar kanēli. Pannu liek sakarsētā krāsnī, 200 grādu temperatūrā cep gatavu, aptuveni 30 – 35 min.

    Pa to laiku olu baltumu saputo un pamazām putojot pieber cukuru, līdz izveidojas vidēji stingras putas. No krāsns izņemtu plātsmaizi pārtecina ar saputoto bezē, liek atpakaļ krāsnī zem ieslēgta grila un tur, līdz bezē virsiņas ir apbrūnējušas. Ja grila nav, karstumu palielina uz 130 grādiem un dažas minūtes plātsmaizi patur krāsnī. Atdzesētu pārkaisa ar pūdercukuru, pēc patikas var greznot ar svaigām zemenēm, ēdamiem ziediņiem un lapiņām, sagriež gabalos.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē