• Lašu vai foreļu ikri – ietaupi un iesāli pats!

    Ikri
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    16. decembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Izdevniecības arhīva foto
    Svētki tuvojas un varbūt arī tev noderēs šī recepte, kā soli pa solim sagatavot un iesālīt ikrus pašu spēkiem. Tie būs ne mazāk garšīgi, taču izmaksās lētāk!
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    4 vērtējumi
    3.75/5

    Padomi un ieteikumi

    • Svaigi, kvalitatīvi foreļu ikri neizskatās pārāk tumši (ja ir izvēle, jāņem gaišākie). Sliktas kvalitātes lašu ikrus viegli atpazīt pēc iedzeltenās krāsas.
    • Ikrus vēlams sagatavot uzreiz. Ja šādas iespējas nav, tos var uzglabāt ledusskapī 2–3 dienas.
    • Pēc skalošanas un mērcēšanas sālsūdenī ikri izskatās gaiši oranži – tā tam jābūt.
    • Iesālītos ikrus var ēst tūlīt vai uzglabāt ledusskapī apmēram divas nedēļas.
    • Gatavo ikru kvalitāti pārbauda, paberzējot starp pirkstiem – ja ikri viens pret otru slīd, tie ir derīgi ēšanai.

    Ieskaties!

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē