Ar sieru pildīta upes forele
Valentīndiena
8. februāris, 2018
Ar sieru pildīta upes forele recepte
Garšīgs ēdiens top tad, kad gatavošanas procesā ir piedomāts par katru mazāko sastāvdaļu, katrs produkts tiek cienīts un tam ēdienā ir sava misija.
Sastāvdaļas:
vidēji liela upes forele (300-350 g) 30 g siera (sāļā) nedaudz baltvīna sauja blanšētu spinātu sauja svaigu spinātu daži nomizoti zaļi sparģeļi dažas cukurzirņu pākstis neliels, plānās šķēlītēs sagriezts burkāns 50-100 g sviesta sāls, baltie pipari, zaļumi (dilles, pētersīļi un citi) 1/4 mango ciedru rieksti sauja bazilika lapu olīveļļa dažas salātlapiņas dažādi dīgsti
Vispirms pagatavo zivi.
Sagatavo dārzeņus.
Sagatavo sviestūdeni blanšēšanai: katliņā lej glāzi ūdens, kam pievieno sviestu, sāli un zaļumus.
Uzvāra. Verdošajā ūdenī vispirms liek burkānus, bet pēc minūtes – sparģeļus un cukurzirņus.
Uzreiz nokāš.
Spinātus strauji apcep eļļā (dažas sekundes, lai tie saglabā kraukšķīgumu).
Mango mērce.
Kārto uz šķīvja.
Šķīvī liek sparģeļus un spinātus.
Pāri klāj zivi, burkānus un zirņus.
Pasniedz ar mango mērci, svaigām salātlapām un dīgstiem, ko apslaka ar pesto.
Pārkaisa ar viegli apgrauzdētiem ciedru riekstiem.