Ņem vērā!
Visa gatavošanas procesa laikā nedrīkst aizmirst ik pa laikam dārzeņus apmaisīt.
Padomi
- Burkāni vienmēr jāliek sautēties pirmie, jo tie ir viscietākie no dārzeņiem. Nevajadzētu izvēlēties ļoti resnus burkānus, jo tie tik labi neizsautēsies.
- Sautēšanai labāk izmantot mazāk eļļas un vairāk ūdens. Ja ūdens iztvaikojis, to var pievienot vēl.
- Vistas gaļa tikai jāizkarsē, nedrīkst pārcept.
- Labāk izvēlēties tieši olu nūdeles, jo rīsu nūdeles vairāk salīp. Nūdeles var pasniegt atsevišķi vai arī maisīt kopā ar dārzeņiem un vistu – gaumes lieta.
- Ar mērcēm var variēt. Var izmantot karija vai terijaki mērci.
- Variēt var arī ar sastāvdaļām. Piemēram, pievienot baklažānus vai vistas filejas vietā izvēlēties jūras veltes.
- Otrā dienā uzsildīti, vista ar dārzeņiem būs pat vēl garšīgāki!