- Vistu šķiņķīšus pārkaisa ar sāli un pipariem, dziļā pannā sakarsētā eļļā apgrozot apcep un izņem no pannas.
- Vietā liek sasmalcinātu sīpolu un cep caurspīdīgu, liek klāt rīvētu ingveru un saberztu ķiploku, brīdi pasautē, pārkaisa sāli, iemaisa kariju, kurkumu un Kajennas piparus.
- Pievieno rozīnes, kokosriekstu pienu, liek atpakaļ pannā šķiņķīšus, uzvāra un lēni sautē gatavus – aptuveni 15 minūtes.
- Iemaisa citrona sulu, ja vajag, pēc garšas pieber vēl sāli un sasmalcinātas koriandra vai pētersīļu lapiņas.
- Liek klāt šķēlītēs sagrieztus banānus, uzmanīgi iemaisa mērcē un izkarsē. Kariju pasniedz ar vārītiem rīsiem, pārkaisītu ar grauzdētiem zemesriekstiem.
Eksotiskais vistas karijs ar banāniem
11. oktobris, 2021
Komentēt
Kaut kas jauns un neierasts pusdienām vai vakariņām – vistas karijs ar banāniem. Izmēģiniet – maigā vistiņa un sātīgie banāni patiesībā sader ļoti labi!