Gatavojam pildījumu:
- Traukā iesitam divas olas. Pievienojam divas ēdamkarotes majonēzes, šķipsnu sāls un nedaudz piena. Sakuļam.
- Iegūto masu lejam uz pannas. Kad omlete nedaudz apcepusies (masa virspusē sāk sarecēt), uzkaisām biezpienu – apmēram 50 gramus.
Vispiemērotākais šim nolūkam ir graudainais biezpiens – izskatīsies interesantāk.
Ja pieejams vien paciņās fasētais biezpiens, pievienosim to pašā sākumā un sakulsim ar olām. - Sautējam zem vāka apmēram trīs minūtes.
- Noklājam pankūku ar skābo krējumu.
- Uzkaisām sasmalcinātas dilles.
- Uzliekam omleti ar biezpienu.
- Uzspiežam majonēzi.
- Pankūkas vienu pusi noklājam ar tomātu šķēlītēm, uzkaisām citronpiparus un sasmalcinātus lokus.
- Pankūkas otru pusi pārlokām pāri.
PADOMI!
- Ja kartupeļus rīvēsim uz vissmalkākās rīves (putriņā), pankūkas kļūs pelēcīgas un tādas kā salipušas.
- Pankūkām piemērotas miltaino kartupeļu šķirnes. Ja kartupeļi ir ūdeņaini, pēc rīvēšanas liekais ūdens jānospiež, līdz kartupeļi sausi, jāpielej nedaudz karsta (!) piena, lai masa nepaliek pelēka, un jāpieber nedaudz miltu.
- Pannai jābūt labi uzkarsētai, citādi pankūkas neizcepsies pietiekami labi un neiegūs vajadzīgo brūnumu.