• Kartupeļu un olu bļodiņas

    Kartupeļu ēdieni
    Daina Lapiņa
    3. jūnijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kartupeļu un olu bļodiņas
    Foto: Andrejs Nikiforovs
    Kartupeļu un olu bļodiņas
    Novārīti kartupeļi cepti cepeškrāsnī ar gardu pildījumu – brokastis vai eleganta sāļā uzkoda svētku galdā.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Personas
    4
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    20m
    Pagatavošana
    30m
    Kopējais laiks
    50m
    1 vērtējums
    5/5
    • Kartupeļus ar mizu sālsūdenī izvāra mīkstus, bet vēl stingrus, nokāš, padzesē, nogriež virsiņas un ar karoti izgrebj mīkstumu, ko izlieto citām vajadzībām, atstājot tikai aptuveni puscentimetru biezu čaulu visapkārt.
    • Kūpināto bekonu sīki sagriež un pannā sačurkstina kraukšķīgu.
    • Sieru sarīvē skaidiņās vai sīki sagriež.  
    • Izdobtos kartupeļus izsmērē ar eļļu, iekaisa sāli un piparus. Katrā liek nedaudz ceptā bekona un siera, iesit pa olai, pārkaisa sāli un piparus, tad liek krāsnī un 200 grādu temperatūrā cep 20 minūtes vai tik ilgi, līdz olas baltums ir sarecējis.
    • Tūlīt pārkaisa pārpalikušo bekonu, sieru un sagrieztos sīpollociņus.
    • Klāt var pasniegt zaļos salātus un kādu mērci.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē