PADOMI!
- Pankūkas ir gatavas, kad maliņas tām ir kļuvušas stingras un vidus labi izcepies.
- Pankūku izskats ir atkarīgs no kartupeļu šķirnes. Ja kartupeļi ir ūdeņaini, bāli, arī pankūkas nebūs apetītlīgas. Labāk izvēlēties ne pārāk miltainus kartupeļus.
- Kartupeļi uzsūc daudz taukvielu, tāpēc pankūkas jānosusina uz papīra salvetes. Ja paredzēts pasniegt siltas, pārklāj ar virtuves dvieli, lai neatdziest, tad liek uz sasildītiem šķīvjiem.
- Ikrus var pasniegt arī ar plānajām vai rauga pankūkām. Krievu bļinas jeb pankūciņas parasti gatavo no griķu miltiem, pievienojot raugu.
- Garšīga piedeva kartupeļu pankūkām ir arī sakapāta siļķe vai kūpināts lasis, kas sajaukts ar skābo krējumu un smalki sakapātu sīpolu. Pankūkas var ēst gan aukstas, gan karstas.