• Sinepju un medus vannā mērcēts cepetis

    Gaļas ēdieni
    6. februāris, 2018
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Sinepju un medus vannā mērcēts cepetis
    Sinepju un medus vannā mērcēts cepetis
    Gaļas mērcēšana aukstās garšvielu vannās ir tradicionāla metode, ko piekopj angļi un amerikāņi. Vairākus gadu desmitus šis meistarstiķis bija aizmirsts un atmests kā pārāk sarežģīts un nevajadzīgs modernai sievietei, taču tas nav sarežģīti un ir tā vērts. Tas burtiski kūst mutē, uz mēles atstājot vieglas sinepju un medus garšu notis.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas

    Gatavojam vannu

    Cepam!

    1. Nākamajā dienā gaļu izņem no vannas un ar papīra virtuves dvieli ļoti rūpīgi nosusina.
    2. Cepešplātī ielej trīs vai četras ēdamkarotes šķidruma, kurā mērcējās gaļa, un divas ēdamkarotes olīveļļas.
    3. Gaļu liek plātī ar ādu uz augšu.
    4. Ādu ierīvē ar sāli, pipariem, olīveļļu un sauju no zariņiem nobraucītu timiāna vai rozmarīna lapiņu.
    5. Liek līdz 220 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 20 minūtes, līdz āda ir aprāvusies gaiši brūna.
    6. Tad karstumu samazina līdz 180 grādiem un lēnām cep pusotras stundas.
    7. Ja āda pārāk strauji melnē, vēl samazina karstumu. Šis ir vienīgais iespējamais mērcēšanas trūkums – āda izcepas gandrīz melna, laikam tas ir medus nedarbs. Taču garšu tas necik nebojā.
    8. Pasniedziet savu cepeti ar štovētiem kāpostiem un cepeškrāsnī ceptiem dārzeņiem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē