Gatavojam vannu
Cepam!
- Nākamajā dienā gaļu izņem no vannas un ar papīra virtuves dvieli ļoti rūpīgi nosusina.
- Cepešplātī ielej trīs vai četras ēdamkarotes šķidruma, kurā mērcējās gaļa, un divas ēdamkarotes olīveļļas.
- Gaļu liek plātī ar ādu uz augšu.
- Ādu ierīvē ar sāli, pipariem, olīveļļu un sauju no zariņiem nobraucītu timiāna vai rozmarīna lapiņu.
- Liek līdz 220 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 20 minūtes, līdz āda ir aprāvusies gaiši brūna.
- Tad karstumu samazina līdz 180 grādiem un lēnām cep pusotras stundas.
- Ja āda pārāk strauji melnē, vēl samazina karstumu. Šis ir vienīgais iespējamais mērcēšanas trūkums – āda izcepas gandrīz melna, laikam tas ir medus nedarbs. Taču garšu tas necik nebojā.
- Pasniedziet savu cepeti ar štovētiem kāpostiem un cepeškrāsnī ceptiem dārzeņiem.