• Mājas desas

    Gaļas ēdieni
    25. marts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Mājas desas recepte
    Mājas desas recepte
    Sulīgas, pasakaini aromātiskas un gatavotas tikai no veselīgām izejvielām. Nobaudot šīs mājas desas, veikalā gatavās pirkt negribēsi vēl ilgi.
    Sarežģītība
    Augsta
    Izmaksas
    Augstas
    5 vērtējumi
    5/5

    Receptes sastāvdaļas norādītas 10 kg desu.


    Gaļu ieteicams iegādāties tirgū vai no zināmiem zemniekiem, kur prasīt to arī samalt, jo tad tiek nogrieztas ādas, izņemti kauli, kas ievērojami ietaupa gatavošanas laiku.
    Tirgū pārdod ar sāli apstrādātas zarnas, tāpēc pirms lietošanas tās jāizmērcē ūdenī (sausas zarnas ir neelastīgas un plīst).
    Ja gaļas masai paredzēts pievienot ķirbju vai saulespuķu sēkliņas, tās uz sausas pannas apgrauzdē.

     

    Padomi:

    •  Ja gatavo desu ar kadiķ­ogām, šī garšviela jāizmanto uzmanīgi – lai nav par daudz!
    •  Ja, desas pildot, atklājas, ka zarnā ir plīsums, tas jāizgriež. Tāpēc zarnas vēlams iegādāties ar rezervi, citādi būs jācep daudz kotlešu...
    •  Optimālais luņķa garums? Tāda nav! Var taisīt knapdesiņas vai garākas un pārlocīt uz pusēm. Ja ir lielas zarnas – lielas desas. Desu meistara iecienītākais garums  – 25–30 cm.
    •  Ik pēc trijām stundām ieliec kūpinātavā kadiķa zariņu, lai dūms aromātiskāks.
    •  Pēc dažu stundu kūpināšanas pārliecinies, vai desas kūpinās vienmērīgi. Kūpināšanas ilgums 10–12 stundas.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē