• Neceptais lavaša Napoleons — pa spēkam pat iesācējam

    Kūkas
    Daina Lapiņa
    22. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Neceptais lavaša Napoleons
    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    Neceptais lavaša Napoleons
    Daudziem Napoleons šķiet viena no vissarežģītāk pagatavojamajām kūkām, taču mēs varam apsolīt, ka šāds Napoleona izpildījums būs pa spēkam par pilnīgam iesācējam virtuvē.
    Sarežģītība
    Zema
    Personas
    8
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    20m
    Pagatavošana
    20m
    Kopējais laiks
    40m
    2 vērtējumi
    5/5
    • Pagatavo krēmu. Katliņā sakuļ olas ar cukuru un miltiem, pakāpeniski pievieno pienu, iemaisa vaniļas cukuru, līdz maisījums ir viendabīgs. Liek uz uguns, nepārtraukti maisot lēni karsē, līdz krēms uzmet burbuli un sabiezē. Padzesētā iemaisa sviestu un tad atdzesē aukstumā.

    Lavaša plāksnes (ja nav pilngraudu, var ņemt citas, bet taisnstūra formas) sadala katru 8 daļās, izveidojot 16 plāksnītes. Lai tās padarītu cietas un kraukšķīgas, uz pannas izklātas, uz brīdi ieliek sakarsētā krāsnī, bet, ja krāsni neizmanto, tad plāksnītes izklātas noliek sakalst līdz nākamajai dienai.

    Tad katru plāksnīti plānā kārtā pārklāj ar atdzesētu krēmu. Tas nekas, ka kalstot tās ir kļuvušas nelīdzenas, – liekot citu virs citas un piespiežot, tās izlīdzinās, nav arī jāuztraucas, ka salūzīs. Tā izlieto 15 plāksnītes un krēmu, pēdējo plāksnīti saberž un pārkaisa virsai. Kūka ir griežama un ēdama tūlīt, kamēr vēl kraukšķīga. Uzglabājot ilgāku laiku, plāksnītes atkal kļūs mīkstas.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē