Kā gatavo tomātu salsu:
Kā gatavo dārzeņus:
- Uz cepešpannas saliek nomizotas, rupjos gabalos sagrieztas bietes, ripās sagrieztu kabaci un garenās, plānākās šķēlītēs sagrieztus burkānus.
- Krāsni uzkarsē līdz 180 grādiem, uz pannas uzlej olīveļļu un cep dārzeņus apmēram 15–20 minūtes.
- Sviesta pupiņas cep atsevišķi. Vispirms tās blanšē, pēc tam liek uz pannas apcepties sviestā, kam nedaudz pievienots baltvīns.
- Kad gatavie dārzeņi izņemti no krāsns, tiem pievieno sviestā un vīnā apceptās sviesta pupiņas.
- Dārzeņus šķīvī kārto pēc izvēles. Pārlej tomātu salsu.
- Dekorē ar pētersīļa vai bazilika lapiņām.