• Latviešu tradicionālais Meteņu plācenis jeb slokātnis

    Latvijas virtuve
    10. oktobris, 2018
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Meteņu plācenis slokātnis recepte
    Meteņu plācenis slokātnis recepte
    Celsim godā ēdienus, kādi uz latviešu galdiem atradās pirms simt gadiem! Pietiek to pasniegt mazliet neierastā veidā, un, lūk, jaunas vēsmas, kā pagatavot gardu svētku plāceni.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    5 vērtējumi
    3/5

    Pildījums sāļajam plācenim

    • 300 g cauraudža
    • 200 g sīpolu
    • pipari, sāls

    Cauraudzi smalki sagriež, sīpolus sakapā, pieber sāli un piparus. Visu apcep.

     

    Pildījums saldajam plācenim

    • 800 g biezpiena
    • 6 olas
    • 200 g cukura

    Biezpienu izberž caur sietu vai sablendē. Olas sakuļ ar cukuru un iemaisa biezpienā.

     

     

    Padomi:

    Sien sainīšus!
    Mīklu izveltnē, sagriez mazos kvadrātiņos, piepildi, aizsien un liec cepeškrāsnī.

    Aizstāj mīklu!
    Rauga mīklas vietā pamēģini kārtaino mīklu, sainīši sanāks kraukšķīgāki un ātrāk būs gatavi.

    Cep  uz žagariņa!
    Pirms cepšanas uzspraud sainīti uz žagariņa. Garšu tas neuzlabos, bet vizuāli paspilgtinās ceļošanas saiņa efektu.

    Variē ar pildījumu!
    Sainīšos labi iederas sēņu un siera pildījums.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē