Pildījums sāļajam plācenim
- 300 g cauraudža
- 200 g sīpolu
- pipari, sāls
Cauraudzi smalki sagriež, sīpolus sakapā, pieber sāli un piparus. Visu apcep.
Pildījums saldajam plācenim
- 800 g biezpiena
- 6 olas
- 200 g cukura
Biezpienu izberž caur sietu vai sablendē. Olas sakuļ ar cukuru un iemaisa biezpienā.
Padomi:
Sien sainīšus!
Mīklu izveltnē, sagriez mazos kvadrātiņos, piepildi, aizsien un liec cepeškrāsnī.
Aizstāj mīklu!
Rauga mīklas vietā pamēģini kārtaino mīklu, sainīši sanāks kraukšķīgāki un ātrāk būs gatavi.
Cep uz žagariņa!
Pirms cepšanas uzspraud sainīti uz žagariņa. Garšu tas neuzlabos, bet vizuāli paspilgtinās ceļošanas saiņa efektu.
Variē ar pildījumu!
Sainīšos labi iederas sēņu un siera pildījums.