Sautēto trusi var pasniegt, pārlietu ar ogu un vīna mērci. To pagatavo šādi: pāris saujām iecienītāko ogu (atkaulotu ķiršu, upeņu, aveņu, ērkšķogu vai citu) pievieno puspudeli sarkanvīna, cukuru, medu, sāli un piparus. Uz lēnas uguns vāra, līdz trešdaļa iztvaikojusi.
Truša sautējums
Gaļas ēdieni
20. janvāris, 2020
Komentēt
Aizvien biežāk dzirdami jūsmīgi uztura speciālistu izteikumi par truša gaļu. Garšas ziņā maiga, daži pat saka – saldena, tā ir saudzīga arī mūsu veselībai: truša gaļā ir ievērojami mazāk holesterīna nekā, piemēram, liellopa un cūkas gaļā. Tajā ir divreiz mazāk kaloriju nekā cūkgaļā (un, starp citu, arī mazāk nekā tītara, teļa un vistas gaļā). Salīdzinājumā ar citu lopiņu gaļu trusī ir arī vismazāk tauku, toties visvairāk olbaltumvielu.