Pīles marinēšana
Pīli sadala. Filejai ar asu nazi iegriež ādu un iemarinē, tajā labi iemasējot apelsīna sulu, timiānu, sāli, piparus un olīveļļu.
Pīles buljons
Nomizo sīpolu, burkānu, ķiploku, čili un rupji sagriež, tad tos apcep uzkarsētā katlā.
Dārzeņiem pievieno pīles kaulus un atlikušo gaļu, apcep, pievieno aukstu ūdeni, lauru lapas un garšvielas un vāra uz vidējas uguns.
Kabaču biezenis
Vienam kabacim izņem sēklas un sagriež rupjos gabalos. Uzkarsētā eļļā viegli apcep, pievieno mazliet ūdens, sāls un sautē, kamēr mīksts. Kabaci sablendē, izlaiž caur sietu un uzglabā siltu.
Kabaču spageti
Otru kabaci sagriež kā spageti makaronus, apber ar sāli un ļauj mazliet atsuloties.
Pētersīļu lapiņas liek blenderī (kātus pievieno buljonam), pievieno citrona un apelsīna mizu un sulu, sāli, piparus. Blendējot lēnām pielej augu eļļu.
Spageti samaisa ar sablendēto mērci.
Polenta
Atsevišķā katlā nokāš daļu buljona, uzvāra. Nepārtraukti maisot pieber polentu, pievieno smalki sakapātu čili.
Gatavu polentu liek formā, atdzesē, sagriež gabalos un apcep uzkarsētā eļļā. Uzglabā siltu.
Konjaka mērce
Mazā katlā nokāš 200 g buljona, to reducē uz pusi, pievieno konjaku un atkal reducē, tad pievieno sarkanvīnu, cukuru, sāli un piparus. Vāra, kamēr mērce sabiezē, uzglabā siltu.
Pasniegšana
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Aukstā pannā liek pīles fileju ar ādu uz leju, cep, kamēr tā kļūst zeltaina.
Apgriež fileju otrādi un cep 9–13 minūtes.
Fileju dažas minūtes atpūtina un griež porciju gabalos, pasniedz ar pārējām piedevām.