Sastāvdaļas:
- 8 vārītas un atdzesētas lazanjas plāksnes
- 350 g rupji rīvēta puscietā siera (labāk Čederas, var arī Holandes)
Boloņas mērcei
- 500 g maltas jaunlopa vai liellopu gaļas
- 1 burciņa (400-500g) labas tomātu mērces
- 1 burciņa (250-300g) tomātu pastas
- 1 kārba (400g) konservētu tomātu gabaliņos bez mizas savā sulā
- 1 liels sīpols
- 4 ķiploka daiviņas
- 2 tējkarotes kaltētu un maltu itāliešu garšvielu (raudene un/ vai baziliks)
- 1 tējkarote svaiga timiāna lapiņu
- 4 ēdamkarotes olīveļļas
- sāls, pipari pēc garšas
Mērcei
- 2 kārbas smalkgraudainā biezpiena ar saldo krējumu (kopā 300-350g)
- 1 ola
- 2 ēdamkarotes rīvēta Parmas siera
- 2 tējkarotes kaltētu un maltu itāliešu garšvielu (raudene un/vai baziliks)