1. Filejai nedaudz nogriež no abiem galiem, lai tā būtu daudzmaz vienā resnumā, gareniski ar nazi pārgriež, atstājot nepārgrieztu apmēram trešdaļu filejas apakšējās daļas.
2. Fileju griezumā atver, ar mīklas veltni vai līdzīgu apaļu priekšmetu, piemēram, pudeli, filejas griezumu nedaudz paplašina. Pārkaisa sāli un piparus.
3. Pannā izkausētā sviestā apcep pusi sasmalcinātu sīpolu un sasmalcinātas salvijas lapiņas.
4. Spinātiem nogriež kātus, rupji sagriež un pievieno sīpoliem un salvijai pannā un turpina cepšanu, līdz spināti ir apcepušies un zaudējuši šķidrumu un apjomu, neļaujot tiem sabrūnēt.
5. Apceptajā masā iemaisa sadrupināto maizi, sāli, piparus, muskatriekstu, pievieno olu.
6. Masu pilda filejas griezumā.
7. Ar pārtikas aukliņu fileju ik pa gabaliņam pārsien.
8. Fileju liek ietaukotā pannā, kas izklāta ar sīpola gabaliņiem un rozmarīna zariņiem.
9. Filejas pildījumu pārklāj ar bekona šķēlītēm. Pārslaka nedaudz eļļas, cep 180 grādu temperatūrā 30–35 minūtes.
Cūkas fileja ar spinātu pildījumu
- Sarežģītība
- Vidēja
- Izmaksas
- Vidējas