IETEIKUMI!
- Var gatavot sāļās griķu pankūkas un iemalt tajās ķiplokus un sīpolus.
- Patiesībā griķiem jeb, precīzāk, ļoti biezai griķu piena zupai var pievienot arī ledusskapī aizkavējušos auzu pārslu putru, apgrauzdētas saulespuķu sēklas vai citas sēkliņas.
- Labi garšo arī sāļās griķu pankūkas, kas vairāk atgādina kotletītes. Tad vārītiem griķiem aptuveni tikpat daudz pievieno malto gaļu vai dārzeņus pēc patikas. Arī tos sablendē, lai sanāk viendabīga masa. Protams, cukura un kanēļa vietā izmanto garšvielas sāļajiem ēdieniem – rozmarīnu, timiānu, baziliku.
- Griķiem var pievienot arī sablendētu ķirbi vai kabaci, pat visus trīs kopā – ābolus, kabačus un ķirbjus. No visa pa druskai.