- Visas kūkas pamatnes sastāvdaļas sastrādā gludā mīklā, to ietin plēvē un uz 1 stundu liek aukstumā. Izrullē un ieklāj 35 × 11 cm lielā veidnē ar nelielām malām. Mīklu virs veidnes malām nolīdzina, dibenu sabaksta ar dakšiņu, mīklā ieklāj cepamo papīru, pieber ar smagumu (speciālām lodītēm vai zirņiem, pupām, rīsiem), liek krāsnī, 180 grādu temperatūrā cep 10–15 minūtes. Pa šo laiku gatavo pildījumu.
- Sviestu saputo, iemaisa saberztus ķiplokus, pa vienai pieputo olas, pēc katras iemaisot arī 1 ēdamkaroti miltu. Kad viss saputots, iemaisa pārejos miltus, maltās mandeles un cieto sieru. Masa ir bieza.
- Apcepto mīklas pamatni izņem no krāsns, izņem ieklāto papīru ar smagumu, atdzesē.
- Tad tajā klāj sagatavoto mandeļu pildījumu, nolīdzina.
- Sparģeļiem nogriež cietos galus, sagriež gabalos un klāj virs pildījuma kopā ar veseliem vai uz pusēm pārgrieztiem ķirštomātiņiem.
- Veidni liek krāsnī, 180 grādu temperatūrā cep 30–40 minūtes, līdz pildījums ir zeltains un pufīgs.
Sparģeļu un tomātu tarte
Tartes
6. maijs, 2021
Komentēt
Šīs tartes pagatavošana prasīs laiku, taču rezultāts būs katras minūtes vērts. Tarte izdosies eleganta, sulīga un sātīga! Izcila pavasara brīvdienai.