- Gailenes notīra.
- Kartupeļus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs, liek katlā un pārlej ar saldo krējumu un pienu vai ūdeni, pārkaisa sāli, piparus un šķipsniņu muskatrieksta, pieliek pāris timiāna zariņu, lēni uzvāra un no uguns noņem.
- Kartupeļus vēl dažas minūtes patur katliņā ar uzliktu vāku, tad pusi kartupeļu šķēlīšu no šķidruma izņem un izklāj ietaukotā cepamveidnē.
- Virsū vienmērīgā kārtā liek gailenes, tās pārklāj ar atlikušajām kartupeļu šķēlītēm.
- Pārlej katliņā palikušo mērci, pārkaisa timiāna lapiņas, virsū skaidiņās uzrīvē sieru.
- Veidni liek krāsnī un 200 grādu temperatūrā cep 45–50 minūtes.
- Padzesētu dala porcijās, var pasniegt ar salātiem.