• Paprikas grilēšana

    Piedevas
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    8. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Grilēta paprika
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Grilēta paprika
    Uzzini, kā to izmantot un kā meistarīgi novilkt paprikai piedegušo ādiņu!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti

    Uz gāzes liesmas

    Cepeškrāsnī

    1. Papriku gareniski pārgriež uz pusēm vai vairākās daļās, izgriež kātu, izņem sēklas un ar miziņu uz augšu novieto cepampannā.
    2. To liek krāsnī augšējā plauktā un lielā karstumā cep, līdz paprikas miziņa kļūst melna un grubuļaina, apmēram 15 minūtes.
    3. Grilētās paprikas steidzīgi pārceļ bļodā, ko pārvelk ar polietilēna maisiņu.
    4. Tā atstāj uz 10 minūtēm, lai miziņa vieglāk nolobītos.
    5. Miziņas ar pirkstiem viegli noplēš.

     

    Varianti grilētas paprikas izmantošanai

    • PĀRKLĀT. Ar sagrieztu papriku var pārklāt picu, burgeru, tako, hotdogu garšas bagātināšanai.
    • PIEVIENOT. To var pievienot pastai, salātiem vai citiem grilētiem dārzeņiem.
    • SABLENDĒT. Papriku var sablendēt un pievienot zupām un mērcēm.
    • PILDĪT. No tām var gatavot pildījumu dārzeņiem, burgeriem, gaļai un vistai.
    • PASNIEGT kopā ar olīvām, krekeriem, sieriem, gaļu.

    Uz āra grila papriku vari gatavot gan līdzīgi kā uz gāzes liesmas, gan kā cepeškrāsnī – kā labāk tīk.

     

     

     

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē