Uz gāzes liesmas
Cepeškrāsnī
- Papriku gareniski pārgriež uz pusēm vai vairākās daļās, izgriež kātu, izņem sēklas un ar miziņu uz augšu novieto cepampannā.
- To liek krāsnī augšējā plauktā un lielā karstumā cep, līdz paprikas miziņa kļūst melna un grubuļaina, apmēram 15 minūtes.
- Grilētās paprikas steidzīgi pārceļ bļodā, ko pārvelk ar polietilēna maisiņu.
- Tā atstāj uz 10 minūtēm, lai miziņa vieglāk nolobītos.
- Miziņas ar pirkstiem viegli noplēš.
Varianti grilētas paprikas izmantošanai
- PĀRKLĀT. Ar sagrieztu papriku var pārklāt picu, burgeru, tako, hotdogu garšas bagātināšanai.
- PIEVIENOT. To var pievienot pastai, salātiem vai citiem grilētiem dārzeņiem.
- SABLENDĒT. Papriku var sablendēt un pievienot zupām un mērcēm.
- PILDĪT. No tām var gatavot pildījumu dārzeņiem, burgeriem, gaļai un vistai.
- PASNIEGT kopā ar olīvām, krekeriem, sieriem, gaļu.
Uz āra grila papriku vari gatavot gan līdzīgi kā uz gāzes liesmas, gan kā cepeškrāsnī – kā labāk tīk.