IETEIKUMI un PADOMI!
- Grils (vai restītes) der cepšanai uz ugunskura, bet pietiekami labs aizvietotājs ir vadu pinums.
- Aknas ir garšīgas, ja tām cepoties neļauj izžūt.
- Aknas būs sulīgākas, ja tiks samitrinātas ar taukiem. Var apklāt ar taukplēvi vai rūpīgi izdauzītām tauku sloksnītēm vai apslacīt ar eļļu. Labāk to darīt ar otiņu, bet medībās jau tādus "sīkumus" līdzi neņem - tad noder, piemēram, garšaugu buntīte, ko aprasina ar eļļu vai marinādi. Ar karoti liet nedrīkst, jo pilošie tauki uzliesmo.
- Iesmu vietā var izmantot dabas materiālus - ievas vai pīlādža zariņus. Nogriež 2-3 cm garas maikstes, nomizo un mirkli patur uguns liesmā - tādējādi "iesms" tiek dezinficēts.
PIEDEVAS!
- Kartupeļi folijā - Cepot kartupeļus folijā, tajos pirms cepšanas var iegriezt "kabatiņu" un iespiest ķiploka daiviņu. Ēd, pārgrieztus uz pusēm, aizdarītus ar sviestu, saldo vai skābo krējumu, sāli un rupji maltiem pipariem.
- Ķiploki pelnos - Veselu ķiploka galviņu cep pelnos 8-10 minūtes, kamēr tā piebriest un miza sāk plaisāt. Izlobītus un notīrītus ķiplokus nedaudz apsāla.