• Medījuma aknas

    Gaļas ēdieni
    13. marts, 2018
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Medījuma aknas recepte
    Medījuma aknas recepte
    Uz kvēlojošām oglēm pagatavotas stirnu āža aknas.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas

    IETEIKUMI un PADOMI!

    • Grils (vai restītes) der cepšanai uz ugunskura, bet pietiekami labs aizvietotājs ir vadu pinums.
    • Aknas ir garšīgas, ja tām cepoties neļauj izžūt.
    • Aknas būs sulīgākas, ja tiks samitrinātas ar taukiem. Var apklāt ar taukplēvi vai rūpīgi izdauzītām tauku sloksnītēm vai apslacīt ar eļļu. Labāk to darīt ar otiņu, bet medībās jau tādus "sīkumus" līdzi neņem - tad noder, piemēram, garšaugu buntīte, ko aprasina ar eļļu vai marinādi. Ar karoti liet nedrīkst, jo pilošie tauki uzliesmo.
    • Iesmu vietā var izmantot dabas materiālus - ievas vai pīlādža zariņus. Nogriež 2-3 cm garas maikstes, nomizo un mirkli patur uguns liesmā - tādējādi "iesms" tiek dezinficēts.

    PIEDEVAS!

    • Kartupeļi folijā - Cepot kartupeļus folijā, tajos pirms cepšanas var iegriezt "kabatiņu" un iespiest ķiploka daiviņu. Ēd, pārgrieztus uz pusēm, aizdarītus ar sviestu, saldo vai skābo krējumu, sāli un rupji maltiem pipariem.
    • Ķiploki pelnos - Veselu ķiploka galviņu cep pelnos 8-10 minūtes, kamēr tā piebriest un miza sāk plaisāt. Izlobītus un notīrītus ķiplokus nedaudz apsāla.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē