KARAMELIZĒ SĪPOLUS
SAGATAVO GAĻU
- Gaļu samīca un veido 4 vienāda izmēra apaļus plācenīšus, katram vidū izveidojot bedrīti.
- Vienam hamburgeram ir jāņem vismaz 125 g gaļas, labāk 130–140 g, tad tas iznāks sulīgāks.
- Kad gaļas plācenīši gatavi, tos no abām pusēm bagātīgi apber ar jūras sāli.
PIEDEVAS
CEPŠANA
- Sakarsē gāzes grilu vai sagatavo ogles un liek gaļu uz restēm ar iedobīti uz leju.
- Lai izceptu vidēji labi izceptu gaļu, katra puse jācep 3–4 minūtes.
- Pēc 3–4 minūtēm gaļu apgriež un ar lāpstiņu vienu reizi uzspiež, atstāj cepties vēl uz 3–4 minūtēm.
- Tikko gaļa apgriezta, tai virsū liek siera šķēlīti.
- Ja grilam nav vāka, lai siers labāk kustu, jāuzliek virsū metāla bļoda. 2 minūtes pirms cepšanas beigām uz grila liek maizītes ar griezuma vietu uz leju.
- Apcep viegli zeltainas.
GATAVO HAMBURGERU