Nogaršo!
Klasiskajā Boloņas receptē vienlaikus ar sasmalcinātajiem sīpoliem apcep arī seleriju kātus. Kad gaļa apbrūnējusi, pievieno ēdamkaroti miltu, sakapātus ķiplokus un tomātu pastu. Kad mērce mazliet pasutinājusies, to atšķaida ar 150 ml buljona vai sarkanvīna. Vārošajā mērcē iemaisa konservētus tomātus un ēdamkaroti jāņogu želejas, pievieno garšvielas. Sutina aptuveni stundu.
Itāļu gaumē
Olīveļļā apcep sasmalcinātus sīpolus. Pievieno gabaliņos sagrieztus svaigus tomātus (labāk bez miziņas). Var izmantot arī konservētos. Iemaisa tomātu biezeni (vai pastu), sakapātus ķiplokus, gabaliņos sagrieztu burkānu, 2 citrona šķēlītes, kaltētus augus (timiāns, baziliks, raudene), lauru lapas, svaigus pētersīļus un selerijas, sāli un mazliet cukura. Apmaisot sutina 30 minūtes. Pielej nedaudz baltvīna vai ūdens. Nedaudz atdzisušu pilda stikla burkā un pārlej nedaudz olīveļļas. Uzglabā ledusskapī. Garšīga piedeva makaroniem!