- Sakuļ olu ar sāli, pamazām pievieno miltus, līdz izveidojas mīkla.
- Uzvāra ūdeni un laiž iekšā pa vienai klimpai. Vispirms izvāra vienu, lai pārliecinātos par mīklas konsistenci. Ja klimpa jūk ārā, pieber vēl miltus; ja tā ir pārāk sīksta, mīklu var atšķaidīt ar pienu.
- Kad visas klimpas izvārījušās – uzpeldējušas virspusē, pielej pienu un uzvāra. Ja nepieciešams, pieber sāli un piemet piciņu sviesta.
- Ja negatavo piena zupu, klimpas izvāra vieglā sālsūdenī un ar putu karoti izsmeļ, lai vēlāk pievienotu zupām.
Šefpavāra Ērika Dreibanta versija:
«Kurš gan bērnībā nav ēdis klimpu zupu?! Un kur nu vēl melleņu laika ķīselis ar klimpiņām!
Klimpas gatavo kā oriģinālajā receptē, bet mīklai papildus pievieno pelnus (pašu dedzinātus vai pirktus – tagad veikalos var iegādāties pelnu pulveri) vai melno pārtikas krāsvielu. Var izmantot arī sēpijas tinti. Šādi pagatavotas klimpas lieliski iederēsies salātos, bet tās droši var ēst arī bērnības garšas putrā ar pienu.
Klimpas pasniedz ar visu, ko var atrast pagalmā un mežmalā, jo pirmie zaļumi ir jāēd, tāpat kā jādzer bērzu sulas. Manā versijā klimpu salāti ir pasniegti ar kazas sieru, pieneņu lapām, rabarberu, sparģeli un pārlieti ar eļļu.»
ĒRIKS IESAKA