- Baklažānus nomazgā, nosusina, nogriež galus un sagriež 1,5 cm biezās šķēlēs. Apkaisa ar sāli no abām pusēm un atstāj līdz pat divām stundām ievilkties (ja ļoti steidzas, pietiks arī ar pusotru stundu).
- Apsālītās baklažāna šķēles noskalo vēsā, tekošā ūdenī un nosusina ar papīra dvieļiem.
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Baklažāna šķēlītes apsmērē ar olīveļļu un izkārto uz cepampapīra, kas ieklāts cepešpannā. Cep apmēram 10 minūtes, līdz baklažāna šķēlītes kļuvušas gaiši brūnas.
- Nelielā bļodiņā sajauc sadrupināto kazas sieru ar sagrieztajiem tomātiem un melnajām olīvām. Maisījumu sadala vienādās daļās uz apceptajām baklažāna šķēlēm, pārkaisa rīvēto cieto sieru un liek atpakaļ cepeškrāsnī, līdz cietais siers ir kļuvis gaiši brūns un kazas siers sācis kust.
- Pasniedz uzreiz, izrotājot ar bazilika lapiņām.
Baklažāni jāgriež ar nerūsējošā tērauda nazi, citādi šķēlītēm piemīt nejauks paradums kļūt melnām.