• Sīpolloku un zirnīšu zupa

    Zupas
    Daina Lapiņa
    4. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Sīpolloku un zirnīšu zupa
    Foto: Andrejs Nikiforovs
    Sīpolloku un zirnīšu zupa
    Viegla, ļoti garšīga un tik priecīgi zaļa – eleganta un ātri pagatavojama zupa, kas vienlīdz labi garšo kā karsta, tā auksta. Pasniedzot karstu, līdzas lieciet grilētas siermaizes šķēli!
    Sarežģītība
    Zema
    Personas
    4
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    30m
    • Sīpolu un ķiplokus sasmalcina, liek katliņā sakarsētā eļļā un brīdi pasautē.
    • Sīpollokiem nogriež balto daļu, sagriež gabaliņos, liek katliņā pie sīpoliem un ķiplokiem, lēni sautē visu mīkstu.
    • Pievieno saldētos zirnīšus, pārlej divas glāzes buljona, pieliek sagrieztu lociņu zaļo daļu, nedaudz atliekot, uzvāra un lēni vāra 2–3 minūtes.
    • Divas ēdamkarotes zirņu izņem un atliek greznošanai, pārējo zupu sablendē, pēc garšas pievieno sāli un piparus.
    • Zupu no jauna uzkarsē, pielej buljonu, līdz iegūts vēlamais biezums, un sadala porcijās.
    • Katru zupas porciju grezno ar atliktajiem lociņiem un zirnīšiem.
    • Zupu var pasniegt arī aukstu, klāt var piekost maizi.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē