- Sīpolu un ķiplokus sasmalcina, liek katliņā sakarsētā eļļā un brīdi pasautē.
- Sīpollokiem nogriež balto daļu, sagriež gabaliņos, liek katliņā pie sīpoliem un ķiplokiem, lēni sautē visu mīkstu.
- Pievieno saldētos zirnīšus, pārlej divas glāzes buljona, pieliek sagrieztu lociņu zaļo daļu, nedaudz atliekot, uzvāra un lēni vāra 2–3 minūtes.
- Divas ēdamkarotes zirņu izņem un atliek greznošanai, pārējo zupu sablendē, pēc garšas pievieno sāli un piparus.
- Zupu no jauna uzkarsē, pielej buljonu, līdz iegūts vēlamais biezums, un sadala porcijās.
- Katru zupas porciju grezno ar atliktajiem lociņiem un zirnīšiem.
- Zupu var pasniegt arī aukstu, klāt var piekost maizi.
Sīpolloku un zirnīšu zupa
Zupas
4. maijs, 2021
Komentēt
Viegla, ļoti garšīga un tik priecīgi zaļa – eleganta un ātri pagatavojama zupa, kas vienlīdz labi garšo kā karsta, tā auksta. Pasniedzot karstu, līdzas lieciet grilētas siermaizes šķēli!