Tom Kha Gai ir taizemiešu zupa, kur Kha nozīmē galangalu – ingveram radniecīgu sakni, un Gai nozīmē vistu. Zupas gatavošana ir ārkārtīgi vienkārša, un to praktiski nav iespējams sabojāt un asumu, skābumu, saldumu var pielāgot savām vēlmēm.
Sarežģītība
Zema
Izmaksas
Lēti
Sastāvdaļas:
3-4 vistas šķiņķīši vai stilbiņi
2 kārbas (400 ml) kokosriekstu piena
4-5 citronzāles stiebri
1 liela vai 2 mazas čili pākstis
6-8 cm gara galangal saknes gabaliņa (var aizvietot ar ingveru)
kafīra laima lapas (var aizvietot ar citronkoka lapām un laima mizu)
1-2 laimu sula
1-2 ēdamkarotes taizemiešu sāļās zivju mērces
palmu cukurs vai pāris ēdamkarotes medus
šampinjoni
konservēti tomāt savā sulā bez mizas
nedaudz Tom Kha zupas garšvielu maisījums (var nelikt)
Izskatās, ka Tu izmanto reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)?
Mūsu portāla lasītājiem bez maksas ir pieejami kvalitatīvi raksti. Reklāmas ir vienīgais veids, kā mēs varam turpināt piedāvāt bezmaksas saturu. Lūdzu, izslēdz savu reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)!