- Katliņā sakarsētā eļļā apmaisot lēni cep sasmalcinātu sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs.
- Pievieno sasmalcinātus ķiplokus un mazos gabaliņos sagrieztus kartupeļus, apmaisot kopā ar sīpoliem eļļā brīdi pasautē, tad pārlej ar 1 l uzvārīta ūdens, pievieno sāli un piparus, vāra, līdz kartupeļi mīksti.
- Pievieno salātus, uzvāra un no uguns noņem.
- Pēc garšas piespiež citrona sulu, ja vajag, vēl piemet sāli un piparus un zupu sablendē.
- Pasniedz karstu vai aukstu, greznotu ar jogurtu vai krējumu un redīsu šķēlītēm,var papildināt ar bazilika lapiņām.
Lapu salātu zupa
Zupas
7. maijs, 2019
Komentēt
Ātri un vienkārši pagatavojama zupiņa ar pavasara garšu.