- Sīpolu un ķiplokus sasmalcina, liek katliņā sakarsētā eļļā un apmaisot apcep.
- Piedrupina malto gaļu un arī to maisot apcep.
- Pieber pērļu grūbas, pieliek smalcinātos tomātus, pielej 1½ glāzes ūdens, piemet sāli, cukuru un piparus, uzvāra un lēni vāra 15 minūtes.
- Pieber saldētos dārzeņus (ja tie jau pirms saldēšanas ir sagriezti gabaliņos, tad nav jāatlaidina), pieliek lauru lapu un vāra vēl 15 minūtes.
- Pēc garšas pievieno sojas mērci, ja vēlas – vēl cukuru un piparus.
- Zupu var pasniegt ar skābo krējumu vai jogurtu, pārkaisīt ar zaļumiem.
Dārzeņu zupa ar malto gaļu un grūbām
Zupas
11. maijs, 2021
Komentēt
Sātīga un viegli pagatavojama – brīnišķīga zupa ģimenes vakariņām darbdienas izskaņā.