VARIANTI!
- Spinātu un rukolas lapas var aizstāt vai papildināt ar ledus salātiem, kas ir kraukšķīgi. Noderēs arī Ķīnas kāposts.
- Ķirštomātiņu vietā var likt smaržīgos un miltainos vietējos tomātus. Tiem var pievienot gurķus un jaunos, maigos kabacīšus.
- Var sagriezt dažādu krāsu paprikas, tad salāti izskatīsies jautrāki.
- Bagātīgi var pievienot sakapātus svaigos zaļumus: dilles, pētersīļus, baziliku, timiānu, kinzu, mazliet rozmarīnu, arī jaunos sīpolus vai saspiestu ķiploka daiviņu.
- Salātiem var pierīvēt Parmas vai citu cieto sieru. Tāpat tie ļoti labi garšos kopā ar kubiņos sagrieztiem svaigajiem sieriem.
- Lai arī šiem salātiem pietiek mitruma, kas izdalās no dārzeņiem, ja vēlas, var pārliet arī kādu vieglu jogurta vai citu mērci.
- Izteiktākam pikantumam var pārslacīt balzametiķi vai Light sojas mērci. Labu garšu piešķirs arī dresings Četru gadalaiku mērce.
- Tos var ēst gan atsevišķi, gan kā piedevu pie vistas filejas, ceptas cūkgaļas šķēles, kotletes vai zivs.