- Sparģeļiem nogriež cietos galus, liek pannā uz izklāta cepamā papīra, pārslaka eļļu, pārkaisa sāli un piparus. Krāsnī 200 grādu temperatūrā viegli apcep, aptuveni 5 minūtes.
- Maizes šķēles apgrauzdē un pārziež ar sviestu.
- Olas sakuļ ar sāli, pipariem un pienu. Pannā izkausē 1 ēdamkaroti sviesta, ielej sakultās olas, ļauj apcepties, tad ar lāpstiņu no pannas malām apmet uz vidu un apgrozot cep īsu brīdi, līdz kultenis ir izkarsis.
- Iemaisa sarīvētu sieru, līdz tas izkūst, noņem no uguns.
- Liek uz apgrauzdētajām maizes šķēlēm, katru pārliek ar 4–5 sparģeļiem, pārber ar gabaliņos sagrieztu un pannā sačurkstinātu bekonu.
Sparģeļu un olu kulteņa tostermaize
Brokastis
1. maijs, 2021
Komentēt
Ideja karaliskām pavasara brokastīm: kraukšķīga maizes šķēle, pārklāta ar gaisīgu, sierīgu omleti un maigiem sparģeļiem.